Kényelmes, csendes

2023.07.28. 20:00

IVECO tesztbusz érkezett Paksra

Az ECO-tech visiON Kft., az Iveco hivatalos magyarországi viszonteladójának közreműködésével egy héten át tesztelheti a busztársaság az olasz gyártó próbajárművét, mely során a plug-in buszt az utasok díjfizetés nélkül vehetik igénybe – tájékoztatta lapunkat a paksi önkormányzat.

Gazsó Rita

Fotó: Molnár Gyula

Megérkezett Paksra az Iveco e-Way háromajtós, tisztán elektromos meghajtású, akkumulátoros szóló busza, amit összesen másfél hétig tesztelnek a Paksi Közlekedési Kft. járati útvonalain. Ez idő alatt a társaság gépészei és utasai újabb típusról szerezhetnek személyes tapasztalatokat.

Ezúttal egy tágas, kényelmes, 26 ülő- és 49 állóhellyel rendelkező járművet állítanak az utazóközönség elé, ami a gyártói adat szerint 378 kWh beépített névleges vontató akkumulátor kapacitással rendelkezik.

A most tesztre érkezett, magas felszereltségű, 12 méteres jármű az olasz Iveco buszos divíziójának szárnyai alá tartozó francia Heuliez gyártósoráról idén gurult le. Az e-Way modellekből 2019-es debütálásuk óta közel 900 példányt állítottak forgalomba Európa-szerte. A típusról a Magyarbusz.info cikkében olvashatnak további információt az érdeklődők.

Mint ismert, korábban már teszteltek Pakson Ikarus, MAN és Mercedes szóló, illetve Solaris három tengelyes buszokat, amelyek mind teljesen elektromos meghajtásúak voltak, valamint Solaris és Toyota CaetanoBus típusú hidrogén üzemanyagcellás autóbuszt is. Legutóbb erről írtunk, amikor a Város napján, a HUMDA Zöld Busz program keretében Paksra érkezett egy Mercedes tesztbusz.

Egyelőre szakmai tapasztalatokról még nem tudunk beszámolni, de egy olvasónk már tesztelte az új járművet. Mint jelezte, családostól ültek fel Pakson az új buszra. – Nem volt konkrét úticélunk, csak tettünk egy nagy kört. Azt szerettük volna, hogy a kétéves kisfiunk új élményt szerezzen a buszozással és új szemszögből láthassa a várost.

Jól sikerült a kis túra, kényelmes, csendes a busz. A sofőr is roppant szívélyes volt. Biztosra veszem, hogy utazunk még további elektromos buszokkal. Végül is jó néha félre tenni az autót – zárta beszámolóját olvasónk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában