Mária mennybevétele

2023.07.24. 12:48

Máriagyűdön és a Havi-hegyen is búcsút tartanak

A hagyományos fogadalmi búcsúját augusztus második hétvégéjén tartja a Pécsi Egyházmegye Máriagyűdön – írja a bama.hu.

Teol.hu

A három napon át tartó programsorozatban minden nap lesz szentmise a kegyhely szabadtéri oltáránál. A szintén hagyományos Havi-hegyi búcsúra augusztus 4-én és 5-én kerül sor. 

Nagyboldogasszony, azaz Mária mennybevételének ünnepéhez kapcsolódva augusztus 12-én tartja a Pécsi Egyházmegye a hagyományos fogadalmi búcsúját Máriagyűdön, amely a kegyhely főbúcsúja is egyben. – A három napon át – augusztus 12-én és 13-án, valamint augusztus 15-én – tartó programsorozatban minden nap lesz szentmise a szabadtéri oltárnál, ezekre az alkalmakra a Mária-kegyszobrot a szertartás helyszínére viszik – közölte a Pécsi Egyházmegye. Augusztus 12-én az ünnepi szentmisét 10 órai kezdettel Felföldi László pécsi megyés püspök celebrálja, az egyházmegye papságával.

Mindhárom napon a liturgián való részvétel mellett lehetőség lesz szentgyónás végzésére, valamint a Fájdalmas Anya szobrához zarándokló rózsafüzér körmenethez is lehet imádságainkkal csatlakozni 

– tették hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában