Szekszárdi Törvényszék

2023.07.04. 13:07

Mindenétől megfosztották, kihasználták a nőt

Szexuális cselekményre, koldulásra kényszerítettek egy nőt Szekszárdon, illetve rendszeresen bántalmazták. Az ügy tárgyalása kedden folytatódott a Szekszárdi Törvényszéken.

Révészné Hanol Erzsébet

Archív fotó.

Fotó: Makovics Kornél

A vádlottak és a tanúk meghallgatásával folytatódott kedden a Szekszárdi Törvényszéken annak a két férfinak az ügye, akiket emberkereskedelemmel és más bűncselekményekkel vádolnak – tájékoztatott dr. Bajusz János sajtótitkár.

Ahogy arról korábban már írtunk, az I. rendű vádlott egy hosszú ideje hajléktalan, italozó életmódot folytató nőt, szállást és munkalehetőséget kínálva neki lakóhelyére hívott 2019 februárjában. Röviddel ezután érzelmi kapcsolat is kialakult közöttük. A sértett az őt többnyire szociális alapon megillető támogatásként kapott jövedelmét minden esetben átadta I. rendű vádlottnak, aki az okiratait, személyes iratait szintén magánál tartotta.

I. rendű vádlott az együttélésük kezdetétől fogva különböző – döntően féltékenységéből fakadó – indokok miatt napi rendszerességgel többféle módon bántalmazta a sértettet. A nő emiatt különböző könnyű, illetve súlyos sérüléseket szenvedett el, amely miatt több ízben részesült orvosi ellátásban.

A sértett ezen bántalmazásokkal összefüggésben a bal oldali, csaknem teljes látásvesztést eredményező szemideghártya leválás, valamint a bal oldali könyökízület törése okozta mozgás beszűkülés következtében maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Később a férfi arra kényszerítette a nőt, hogy akarata ellenére más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen. Ezért az I. rendű vádlott készpénzt vagy szerszámot, illetve ház körüli munka elvégzését kérte cserébe. Az ügy másik vádlottja az I. rendű vádlott fia, aki miután a börtönből szabadult, 2019 decemberében felkereste az apját, aki „szabadulási ajándékként” szexuális együttlétre ajánlotta fel neki a sértettet.

I. rendű vádlott mindemellett arra is kényszerítette a nőt, hogy napi rendszerességgel Szekszárd területén vásárlóktól, járókelőktől pénzt kéregessen. A sértett a koldulással szerzett jövedelmét minden esetben átadta I. rendű vádlottnak. 2020. május 29-én a nő megszökött a házból, majd feljelentést tett I. rendű vádlott ellen.

Az előkészítő ülésen egyik vádlott sem tett beismerő vallomást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában