Teol.hu videó

2023.07.14. 11:50

Mindenkit jótékonykodásra buzdít a KSC szurkolója (videó)

Studer Ágnes, a női kosárlabda-válogatott irányítója jótékonysági licitre ajánlotta fel a szlovéniai Európa-bajnokságon viselt és általa aláírt bemelegítő mezt és nadrágot, amit pénteken – július 14-én – adott át Finta Viktor főszerkesztő a licit nyertesének, Ellenberger Zoltánnak. A felajánlást Pintér Konor és látássérült szülei kapták meg.

Farkas Eszter

Finta Viktor főszerkesztő átadta a licit nyertesének, Ellenberger Zoltánnak a mezt

Fotó: Kiss Albert

Studer Ágnes, a KSC Szekszárdban nevelkedett irányító nemes célra ajánlotta fel mezét, melyet egyik nagy rajongója, Ellenberger Zoltán vásárolt meg. 

– Nagyon szeretem a KSC-t, mondhatni 2015 óta vagyok a csapat törzsszurkolója. Örültem egyrészt, hogy az egyik favorit játékosom mezét vásárolhattam meg, arról nem is beszélve, hogy ezzel egy kisgyereken segíthettem – válaszolta kérdésünkre a licit nyertese. Majd így folytatta: – Ez a mez olyan jelentőséggel is bír, hogy a kislányommal együtt látogatjuk a meccseket és gyűjtjük a relikviákat, tehát mondhatni ez a mi közös programunk is. A három fő életcélom a humor, a jótékonykodás és a gyerekek, ezért különösen fontosnak tartom, ha lehetőségem van rá, hogy támogassak valamilyen szervezetet, például állatmenhelyeket, gyerekotthonokat, vagy csak szimplán, mint jelen esetben valakit, akinek szüksége van rá. Betegszállítóként dolgozom, így bátran buzdítok mindenkit, hogy ha teheti, támogassa a rászorulókat.

A két éves szekszárdi kisfiú, Pintér Konor szemműtétje komplikációmentes, sikeres volt, mondta el lapunknak az édesapja, Pintér Zsolt: – Konor mindkét szemét meg kellett műteni egy születési rendellenesség miatt. A beavatkozás során eltávolították a két szemlencséjét, ezért van szüksége egy speciális szemüvegre, ami több mint kettőszázezer forintba kerül. A társadalom biztosító felé egy kérvényt töltöttünk ki, hogy kedvezményt kaphassunk rá, ugyanis a feleségemmel együtt csupán napi négy órában dolgozunk. Én egyáltalán nem látok, és a feleségem is szinte teljesen vak egy zöldhályog betegség miatt, mindkettőnk bal szemét műtötték is emiatt.

Az apa azt is elmondta, hogy hatalmas segítség volt számukra a hatvanezer forint, amit a licitből kaptak meg, azonban újabb problémát vet fel, hogy augusztusban felváltva kell vigyázniuk a picire a feleségével, mivel nyári szünet lesz a bölcsődében is. 

Konor és családja minden segítséget hálásan fogad, a támogatás utalásához szükséges adatok a következők:
Számlaszám: 11773463-01101812 (OTP Bank)
Név: Pintér  Zsolt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában