ICOMOS-díj emléktábla

2023.07.02. 11:30

Példás módon újították fel elődeik épített örökségét az utókor számára

Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere, Nagy Gergely, az ICOMOS Egyesület elnöke, valamint Szász Gábor tervező-építész leplezte le az Ermel-Vojnits-mauzóleum falára került ICOMOS-díj emléktáblát a napokban.

Vizin Balázs

Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere

Fotó: Vizin B.

Mint arról már beszámoltunk, rangos szakmai kitüntetéssel: ICOMOS-díjjal ismerték el a döntéshozók az Ermel-Vojnits-mauzóleum felújítását. Az épület helyreállításáért, a gondos előkészítésért, a résztvevők példás együttműködéséért, valamint a nemzeti emlékhely méltó létrehozásáért díjazta a völgységieket az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság.

– Ez a díj a műemlékes szakma komoly elismerése, az oklevelet a műemléki világnap alkalmából, még április 18-án adták át Budapesten – tudtuk meg Szász Gábortól. Az épület tervezője, a tavaly ősszel zárult beruházás koordinációját ellátó építész úgy fogalmazott: köszönet illeti mindazokat, akik szakértelmükkel, munkájukkal hozzájárultak a mauzóleum példaértékű felújításához.

Ez a díj valamennyiük szerepvállalását elismeri! – tette hozzá Szász Gábor. A helyszíni bejárás során a szakmai egyesület elnöke elismerését fejezte ki Filóné Ferencz Ibolyának. Nagy Gergely példaértékűnek nevezte, hogy a város ilyen lelkiismeretesen gondozza, újította fel az utókor számára elődeik épített örökségét.

 

+ fotók (a szerző felvételei)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában