Dombori fejlesztések

2023.07.02. 19:00

Pihenőhely létesül a vízitúrázóknak

Vége az iskolának, s bár nem mindig verőfényes az idő, beindult a szezon Domboriban.

Wessely Gábor

Családok, baráti társaságok érkeznek kikapcsolódni (A szerző fotója)

A két strand továbbra sem fizetős, a környezet kulturált, a megközelíthetőség – az M6-os autópályának is köszönhetően – könnyű, a Holt-Duna-ág vízminősége jó. Az üdülőfalu Faddhoz tartozik, a nagyközség polgármestere, Bordács József szorgalmazza a fejlesztéseket.  

– Tavasszal megtörtént néhány utca zúzottkővel való burkolása – mondja –, s ezt ősszel is szeretnék folytatni összefogással: az önkormányzat, a vállalkozók, a civil szervezetek és az adott utca üdülőtulajdonosainak hozzájárulásával. Más utcákban kátyúzásokat tervezünk, szintén két ütemben.

Strandolók a holtág vizében
Fotó: W. G.

Szezonkezdésre átfesttettük a strandok fából készült alkalmatosságait: padokat, játékokat, öltözőket. Emellett megrendeltünk, és egy vállalkozó támogatásával legyárttatunk négy nagy információs táblát, melyek a bevezető főút mentén, a lejáróknál lesznek elhelyezve.

Ezek térképekkel is segítik majd a tájékozódást. Továbbá, a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel közösen létesítünk egy megállító pontot Domboriban, a Céltorony mellett, melynek alapozása már látszik. A konténerek is hamarosan megérkeznek. Lehetőség nyílik a túrázok kajakjainak, kenuinak tárolására, lesz vizesblokk és pihenő helyiség.

Most már tényleg beindult a szezon Domboriban
Fotó: W. G.

Kitért a polgármester a küszöbön álló, Paks II-höz kapcsolódó víziközműfejlesztésre is. Ez három elemből áll majd. Dombori öregfaluban megtörténik a szennyvízcsatornázás, ami az ott élők régi vágya. Az üdülőterületen az ivóvízhálózat kapacitásfejlesztése szerepel a tervben, Faddon pedig szennyvízátemelő szivattyú cseréje. Ez a beruházás lehet, hogy még az idén, de legkésőbb jövőre elindul.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában