Felsőoktatás

2023.07.27. 11:55

Rekordszámú hallgatót vettek fel a KPVK-ra

Az országos átlagot messze meghaladó mértékben nőtt az elmúlt évhez képest a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán a felvett hallgatók száma az idei beiskolázási folyamatban – írja közleményében a szekszárdi egyetemi kar. Ezt az eredményt a kar új alap- és mesterszakok indításával, a kari képzőhelyekben rejlő lehetőségek jobb kihasználásával és a marketingtevékenység megújításával érte el.

Teol.hu

Fotó: KPVK

A 2023. évi felvételi eljárás látványos eredményeket hozott a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara számára. Az idei beiskolázási folyamatban ugyanis 387 hallgatót vettek fel a Kar különböző képzéseire, ami csaknem 50 %-os növekedést mutat az előző évi adatokhoz képest. Ez a növekedési arány nem csupán az egyetemi, de az országos átlagot is messze meghaladja. A hallgatók többsége a Kar pécsi és szekszárdi képzőhelyein meghirdetett pedagógusképzési szakjain kezdi meg tanulmányait, de az agár, társadalomtudományi és a művészetközvetítési szakok iránti érdeklődés is kimagasló volt ebben az évben.

„Ez az országos átlagot is meghaladó növekedés, ami egyértelmű jele a Kar folyamatos erősödésének”, nyilatkozta a KPVK dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor, aki szerint ennek az eredménynek a hátterében egyrész a képzési kínálat gyarapodása és a kar képzőhelyeiben rejlő lehetőségek jobb kihasználása, másrészt a megújuló marketingtevékenység rejlik.

Mint ahogy arról korábban írtunk, végzős középiskolás diákok ezrei várták feszült figyelemmel és nem kis izgalommal július 26-án, szerdán az este nyolc órát. Ez érthető is, hiszen a sorsuk dőlt el ekkor. Az érintettek között volt a portálunk által megszólaltatott, két szekszárdi fiatal is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában