Nuclear Kids

2023.08.25. 12:07

A magyar atomkölykök is felléptek Moszkvában

Idén 15. alkalommal tartották meg a Roszatom Nuclear Kids elnevezésű nemzetközi gyermekszínjátszó táborát, amelyet ezúttal Fehéroroszországban rendeztek meg. Az elmúlt években Magyarországon is megfordult atomkölykök ezúttal is három hét alatt állítottak színre egy zenés-táncos darabot A csillagnak ragyognia kell címmel.

Teol.hu

15. alkalommal tartották meg a Roszatom Nuclear Kids tábort

Forrás: MW

A gyerekek négy előadást tartottak a Fehéroroszországi Atomerőmű melletti városban, Asztravecben, majd három alkalommal léptek fel az oroszországi Nyizsnyij Novgorodban, négyszer a világ első atomerőművéről ismert Moszkva melletti Obnyinszk városában, illetve szintén négyszer álltak a világot jelentő deszkákra az orosz fővárosban. 

Jelképes, hogy a 15. jubileumi évadban a musicalt éppen 15 alkalommal láthatta a közönség és adtak egy gálakoncertet is a korábbi résztevők az elmúlt másfél évtizedben született legjobb 30 dalt tűzve műsorra. A fellépők között voltak olyanok is, akik időközben felnőve előadóművészi pályára léptek.

Idén először csatlakozott a projekthez a Roszatom által létrehozott ifjúsági szimfonikus zenekar, amelyet Igor Razumovszkij karmester vezényelt. Az idei, A csillagnak ragyognia kell című  musical ezért minden tekintetben élő adásnak bizonyult az elmúlt másfél évtized fél-playback előadásai után. 2023-ban öt ország gyermek színjátszói vettek részt a projektben: az oroszok mellett Bangladesből, Fehéroroszországból, Magyarországról és Tanzániából is érkeztek fiatalok, a tanzániaiak például az előadás kedvéért megtanultak oroszul rappelni.

Az elmúlt években a magyar közönség is több előadását láthatta az atomkölyköknek. Játszottak Budapesten, Debrecenben, Kalocsán, Keszthelyen, nemrégiben Pakson és Szekszárdon is.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában