Áruból és vásárlóból is volt bőven

2023.08.30. 11:36

A paprika volt a sláger a szerdai piacnapon

Nagy volt a választék, megfizethető árakon.

Mauthner Ilona

Illusztráció: M. K.

Az éjszakai vihar sem vette el a kedvét a vásárlóknak attól, hogy kimenjenek a szerdai piacra. Így áruból és vásárlóból is volt bőven. Leáldozóban van a nyár kedvence, a dinnye szezonja, több helyen is árulták, volt aki 150, de a többség 200 forintot kért kilójáért. A termelők azt mondták, talán még két hétig lehet belőle vásárolni.

Ugyancsak kapós volt a csemegekukorica, most, hogy lehűlt a levegő sokan vitték. Ahol én vettem, 150 forintért adtak egy-egy szép, egészségesnek látszó, tejes csövet. Szilvából  390-450 forintos kilós áron , idei nyári almából 300-350 forintért, őszibarackból 650-850 forint közötti áron és szőlőből is bőséges volt a választék. Ez utóbbi kilója közel ezer forint volt.

A legtöbben almapaprikát vásároltak, gondolva a téli időszakra, csípős és édes változatban kilójáért 700 forintot kértek. 

Ugyancsak a végét járja a szabadföldi paradicsom is, kilójáért 300 és 490 forintot kellett fizetni. Az olcsóbb változatot befőzésre ajánlották, szinte minden egyes darabnak volt baja, amit ki kellett vágni, de a drágább árért sem adtak már hibátlan paradicsomot.

Még mindig keresett a kovászolni való uborka, az ára nem változott, 560 forintért kínálták, és hozzá a kaprot 200-ért adták.

A padlizsán, karfiol, kelkáposzta ára egyre barátságosabb, 400-500 forint között volt kilója. A fejtett bab ára viszont 1300 forint volt, hüvelyestől. A kényelmesebb háziasszonyok gyalult tököt is vásárolhattak, jóval olcsóbb áron mint a bevásárlóközpontokban.

Sláger volt még a paprika, a lecsónak való volt a legolcsóbb, de a kápia és pritamin fajtákért sem kértek többet 700 forintnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában