Közlekedés

2023.08.12. 07:40

Az ott lakók szeretnék, ha élhető maradna a Vácika utca

Lakossági fórumot tartottak a Vácika utca közlekedésével kapcsolatban felmerült tévhitek, problémák, kérdések megválaszolására szerdán kora este Pakson, a városházán, amelyre számos utcabeli ellátogatott.

Gazsó Rita

Lakossági fórumra várta az érdeklődőket Leber Ferenc alpolgármester, a hetes számú választókerület önkormányzati képviselője szerdán, a téma pedig a Vácika utca forgalma volt – adta hírül a TelePaks. A jelenlévők közül többen abbéli aggodalmukat fejezték ki, hogy sok autós használja a Vácika utcát, a jövőben pedig további forgalomnövekedéstől tartanak.

Fotó: Molnár Gyula

– Nap mint nap járok kutyát sétáltatni, látom, hogy milyen nagy forgalom van, mind a sportcsarnok felől mind pedig a Vácikán végig – mondta a Vácika utca egyik lakója a lakossági fórumon. Volt, aki azt vetette fel, hogy lakóövezetté kellene nyilvánítani az utcát, továbbá a járművel közlekedők sebességét 20 kilométeres óránkénti sebességre korlátozni annak érdekében, hogy csökkenjen az átmenő forgalom. A helyiek attól tartanak, hogy a jövőben forgalomnövekedést okoz itt az úgynevezett cseresznyési összekötő út megépítése, ezért jelezték, hogy szerintük a Vácika utca teljes egészében indokolt lenne a sebességkorlátozás.

A város vezetése ígérete szerint mindent megtesz, hogy a Vácika utca élhető maradjon. Fotó: Molnár Gyula

Szabó Péter polgármester Leber Ferenccel, a körzet önkormányzati képviselőjével együtt hallgatta meg a fórumon a lakókat. Volt olyan észrevétel, javaslat, amellyel nem értettek egyet. Leber Ferenc nem tartotta jó ötletnek például, hogy az egész, majdnem két kilométer hosszú Vácika utca 20 kilométeres óránkénti sebességkorlátozás alá essen. Az önkormányzati képviselő azt mondta, bár nem ért egyet a felvetéssel, továbbítja a képviselő-testület felé a kérést.

Fotó: Molnár Gyula

A lakosok arra vonatkozóan is kritikát fogalmaztak meg, miszerint a közelben lévő M6-os autópálya túl hangos. Leber Ferenc elmondta, szerinte nem olyan minőségben nőtt az erdő, hogy ténylegesen le tudja csökkenteni a zajt. Úgy fogalmazott, felveszik a kapcsolatot az illetékesekkel és továbbítják feléjük a lakosság igényét. A körzet képviselője a program zárásaként kiemelte: minden lehetőséget megvizsgálnak, hogy élhető maradjon a Vácika utca környezete.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában