Fejlesztés

2023.08.07. 13:51

Birtokba vették a közösségi házat Mászlonyban

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban megvalósult, nagy léptékű infrastrukturális fejlesztést adtak át Dombóvár mászlonyi városrészében.

Varga Szilvia

(Beküldött kép)

A beruházás során három önkormányzati tulajdonú lakást és a közösségi házat újítottak fel egy játszótér kialakításával. A teljes településrész szilárd útburkolatot kapott, valamint térfigyelő kamerarendszert építettek ki.

Pintér Szilárd polgármester a városrész közösségéhez fordulva elmondta, reméli, hogy örömmel veszik birtokba és tartalmas programokkal töltik meg a teret jövőben.

A szociális városfejlesztési projektről Nagyné Messinger Tímea, a program koordinátora számolt be a záróeseményen. A pályázat átfogó célja a Dombóvár szegregált területein – legfőképp a mélyszegénységben – élő roma és nem roma lakosság társadalmi beilleszkedésének elősegítése, az érintett lakosság fizikai és társadalmi kirekesztettségének, kirekesztődésének csökkentése, hosszú távon ennek megszüntetése volt különböző szakmai programokkal.

A nemzeti színű szalagot Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár a térség országgyűlési képviselője, valamint Pintér Szilárd polgármester vágták át. Az ünnepségen a családok számára gyermek programokkal és vendéglátással is készültek a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában