Fiatal családokat várnak

2023.08.31. 07:02

Csaknem félszáz építési telek közművesítése zajlik Szentgyörgyön

Az elmúlt években 49 építési telket alakított ki a helyi önkormányzat a 6-os út mentén, a Dömötör János utca folytatásában, amelyeknek több ciklus óta folyik a közművesítése.

Gazsó Rita

Kirnyákné Balogh Mária polgármester.

Fotó: Molnár Gyula

Korábban kiépült a villanyhálózata, most a gázhálózatot igyekeznek kialakítani, mindezt önerőből, amely mintegy tízmillió forintos saját forrást jelent – számolt be a település polgármestere, Kirnyákné Balogh Mária. Mint mondta, a mostani munkák nagyjából két hétig tarthatnak, ezt követően pedig, pályázat útján, a víziközművet szeretnék ide bevezetni, amely a Gerjen-Paks víziközmű-hálózathoz kapcsolódik majd. Mindez szükséges ahhoz, hogy a település értékesíteni tudja a telkeket – tette hozzá.

A település mintegy tízmillió forintos saját forrással támogatja a beruházást.
Fotó: Molnár Gyula

A polgármestere jelezte, a parcellákat a Dunaszentgyörgyre betelepülni szándékozóknak kívánják értékesíteni, olyan fiatal családoknak, akik nyugodt, csendes helyen szeretnének élni, de a munkalehetőségek miatt mégis az atomerőműhöz közel. Az értékesítésre, mint mondta, egyelőre még várni kell, ugyanis ez a vízközműhálózat fejlesztésének lezárultától, valamint az itteni úthálózat kiépítésének időpontjától függ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában