Jegyzet: Nyári emlék

2023.08.30. 11:07

Duplán fizetett tankolás

Hamarosan vége az idei nyárnak is, már az emlékeket ápolgatjuk. Egyik ismerősöm mesélte a következő esetet.

Mauthner Ilona

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

– Ha mondjuk Siófokon, egy szállodában történik velünk, hogy bár reggelivel együtt foglaltuk le, és fizettük ki előre a szobát, de mégsem kapunk se pirítóst, se teát, akkor bizony az ember ezt szóvá teszi, és nagy eséllyel ki is harcolja magának azt, ami jár. De mi van akkor, ha mondjuk mindez Veronában történik meg velünk, és se a pincér, se a szálló vezetője nem beszél se angolul, se németül, csak olaszul. Ez utóbbi nyelven pedig mi nem tudjuk elmondani a sérelmeinket. Az ember bizony kénytelen tudomásul venni, hogy így járt.

A bajukat tetézte, hogy egy kisebb településen megálltak tankolni. Kiszolgáló személyzet nem volt, bankkártyával lehetett csak fizetni. Az automata nyugtát sem adott. Ismerősöm addig kopogott, már-már ütötte az ajtót, amíg előkerült valaki, aki kiadta a szükséges nyugtát. Este a szállodában, amikor ellenőrizték a bankkártyás kiadásaikat, akkor szembesültek vele, hogy ugyan ötven euróért tankoltak, de a benzinkútnál száz eurót emeltek le a kártyájukról.

Nem lenne jó, ha bármelyik országot a saját rossz tapasztalataink alapján ítélnénk meg. Ez jutott eszembe akkor, amikor hallgattam a történetét, hiszen pár napja meg arról olvastam, hogy egy-egy magyar étteremben vagy taxizás során hogyan verték át a külföldi vendégeket. A többség ugyanis nem ilyen. Sem külföldön, sem belföldön. A mi felelősségünk az, hogy ezt be is bizonyítsuk az ide látogatóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában