Idősgondozás

2023.08.08. 17:22

Felújítják a paksi idősotthont

Önkormányzati forrásból külön demens gondozási részleget alakítanak ki a Paksi Életfa Idősek Otthonában, emellett két fürdőhelyiséget is felújítanak az épületben. A munkálatok várhatóan egy hónapig tartanak és mintegy ötmillió forintba kerülnek.

Brunner Mónika

Fotó: Molnár Gyula

Szabó Péter, Paks polgármestere elmondta, hogy a paksi önkormányzat a szívén viseli az idősotthonban élők sorsát, ezért minden évben igyekeznek akár több újdonságot, fejlesztést is megvalósítani. Fontos, hogy jól, komfortosan érezzék magukat. Szakmailag is fontos volt, hogy a demens ellátottakat külön válasszák azoktól, akik nem szenvednek ebben a betegségben. 

A két fürdőhelyiséget is felújítják, ahol azokat a gondozottakat mosdatják, akik önmagukról gondoskodni ilyenformán nem képesek. 

Ferenczi Ildikó, a Paksi Életfa Idősek Otthona intézményvezetője elmondta, hogy a megfelelő gondozási környezetre minden egyes lakójuknak szüksége van. Mára már tényleg elérkeztek oda, hogy a nyolcvanhat lakó több mint húsz százaléka középsúlyos vagy súlyos demenciával él. Ők még speciálisabb ellátást, gondozást igényelnek.

A fürdőhelyiségekkel kapcsolatban kitért arra, hogy idősotthonban a mindennapokat könnyíti majd meg, hogy ki tudják vinni a szobából a betegeket letusoltatni, nem pedig ágyban mosdatják őket. Ez minőségi különbséget jelent. Huszonnyolc gondozóval dolgoznak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában