Bontás

2023.08.12. 18:45

Flextől hangos a Balaton

Megkezdték az illegális stégek bontását Balatonmárián a vízügyi szakemberek, írja a sonline.hu. Több mint száz engedély nélküli felépítmény okoz bosszúságot a tó partján.

Teol.hu

Fotó: MW

Flextől hangos a Balaton-part Balatonmáriánál ezekben a napokban. A vízügyi szakemberek az illegális stégek kapuit vágták le. Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője lapunknak elmondta: stég, víziállás elhelyezése csak engedély birtokában, az arra vonatkozó jogszabályok betartásával lehetséges. 

– Üdvözlöm a vízügy döntését, mivel az illegális tóparti felépítmények komoly problémát okoztak a máriai szakaszon a Balaton partján és most végre érdemi lépés történik ezeknek a felszámolása érdekében – mondta el Galácz György polgármester. Hozzátette: a 7–8 kilométeres partszakaszon százhúsz illegális bejáró, stég van, s a légi felvételeken látszik, hogy nagyon megszaporodtak ezek az engedély nélküli építmények. Úgy tudja, hogy lakossági bejelentések nyomán jelentek meg a vízügy emberei, szedik le a kapukat a stégekről, és megkezdték a bontásokat Balatonfenyvestől haladva az állami tulajdonú partszakaszon.

A teljes írást a sonline.hu weboldalon olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában