Teol.hu videó

2023.08.05. 15:40

Kétkerekű, színes „darazsak” zsongtak a hétvégén Szekszárdon és környékén (Videó)

A Vespa életérzés, varázslat. Vannak jobb műszaki adottságokkal rendelkező, gyorsabb motorok, de ehhez fogható nincs másik – vallja Szabó Annamária, a szekszárdi Vespa Club Alisca elnöke, és hozzá hasonlóan még nagyon sokan mások.

Révészné Hanol Erzsébet

Öt országból, húsz klub képviseletében száznegyven vespás érkezett Szekszárdra (Fotó: Mártonfai Dénes)

Ők gyűltek össze ezen a hétvégén vármegyénkben: öt országból, húsz klub képviseletében 140 motoros érkezett a #4 Ciao Szekszárd elnevezésű rendezvényre, amely – ahogy a szám is mutatja – már a negyedik ilyen alkalom. 
Szabó Annamária elárulta, hogy a pénteki nap kisebb túrákkal telt. 

Délelőtt Kakasd felé vették az irányt a kismotorokkal, ahol megnézték a Faluházat, délután aztán városi túra következett, illetve Szedres és Tengelic, valamint Fadd-Dombori is az úti célok között szerepelt. A résztvevők többségének a Szekszárdra érkezés is egy nagy túra volt, hiszen jó páran szeretett kis járgányukkal indultak útnak. Nemcsak a hét magyar vespás klub tagjai, hanem határon túli résztvevők is. Jöttek vendégek a Vespa hazájából, Olaszországból, továbbá Szerbiából, Szlovákiából és Ausztriából is.

A szekszárdi klub elnöke hozzátette, hogy évente több találkozón van módjuk részt venni akár a magyar, akár a külföldi csapatok szervezésében, így sok régi barátság ápolására van lehetőség az ilyen alkalmakon, meg persze új kapcsolatok kialakítására is. Mint mondta, színes társaság a vespásoké.

Szombaton délelőtt a Béla király téren várták azokat is, akik egyébként (még) nem Vespával róják az utakat. Olaszországi hagyomány a bukósisakok megáldása, amelyet a szekszárdi találkozókon is mindig megtartanak. A templom lépcsőire nemcsak a motorosok helyezhették el a sisakjaikat, hanem kerékpárosok, rolleresek is, így védelmet kérve a Jóistentől a közlekedéshez. A fejvédőket Wigand István atya áldotta meg.

A Vespa 77 éves történelme során sokak kedvencévé vált, mára az olaszos életérzés egyik szimbóluma a kisrobogó. Neve olaszul darazsat jelent, ezért gyakran hazánkban is csak így emlegetik a márka hívei. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában