Sajtótájékoztató

2023.08.16. 17:11

Kitolták a csereprogram határidejét

Sikeresnek tűnik Szekszárdon az ingyenes villanykörte csereprogram, amelynek során az igénylők a hagyományos izzószálas égőket a helyükre becsavarható, sokkal hosszabb élettartamú, s ami a lényeg, jóval kevesebb villanyáramot fogyasztó, korszerű LED-es változattal cserélhetik fel.

Szepesi László

Gyurkovics János alpolgármester (A szerző fotója)

A programról a hónap elején írtunk, például azt is, hogy a jelentkezés határideje augusztus 15. Szerdán viszont Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere arról tartott sajtótájékoztatót, hogy a költségcsökkentést céljául tűző CYEB céggel egyeztetve a határidőt augusztus 31-re módosítják, így a hónap végéig lehet regisztrálni az interneten.

Az eddigi, mintegy négyszáz jelentkezés során sokan keresték fel az önkormányzatot, hogy a jelentkezéshez segítséget kapjanak. Voltak, akik személyes adataikat félve adták meg, pedig itt biztos, hogy azokat más célra nem használják fel. Az interneten található ledcsere.hu oldalon a személyes adatokon kívül meg kell adni, hogy hány wattosak a jelenleg használt lámpák, s hogy mennyi a lakás havi áramfogyasztása, és fel kell tölteni egy villanyszámlát is.

Az adatok kitöltését, illetve dokumentum feltöltését követően a rendszer az éves áramfogyasztás, valamint az otthonában található izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult. Ezeket a jelentkezéseket a CYEB munkatársai ellenőrzik, erről e-mailben értesítést küldenek, s abban a jelentkezési szándékot újra meg kell erősíteni. Később pedig az átvétel időpontjáról is kapnak e-mailt a jelentkezők.

Gyurkovics János elmondta, a villanykörtéket a szekszárdi önkormányzathoz küldik, ott készítik el az igényeknek megfelelő csomagokat, amelyeket átvehetnek a szekszárdiak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában