Ünnepség

2023.08.20. 13:32

Kosnás Árpád Bonyhád idei Merész Konrád-díjasa

Kiemelkedő és eredményes oktatói-nevelői, vezetői és közösségi munkája elismeréseként Kosnás Árpád vehette át idén a Merész Konrád-díjat az augusztus 20-ai bonyhádi ünnepségen.

Vizin Balázs

A Bonyhádi Székely Kör emlékezetes műsort állított össze.

Fotó: Máté Réka

A Vörösmarty Mihály Művelődési Központban lezajlott augusztus 20-ai bonyhádi ünnepségen Szabó Tibor alpolgármester mondott beszédet – kiemelve az államalapítás ünnepének jelentőségét, ma is aktuális üzeneteit. Aradi András evangélikus esperes, Mészáros Zoltán református lelkész és Wigand István katolikus plébános áldotta meg az új gabonából sült kenyeret: a folyton megújuló élet jelképét. 

Az önkormányzat és a COLONIA Alapítvány által meghirdetett Virágos Bonyhádért! díjakat is a program során adta át Lőrinczné Dávid Mária, a civil szervezet elnöke és Szabó Tibor. Dobondi Györgyné, Inczéné Szücs Ibolya, Kaufmann Konrádné, Kelemen Ferencné, Kozma Árpádné, Rippert Zoltánné, Rittinger Antalné, Bayer Péter, a Bonyhádi Gondozási Központ és a Perczel Kert. 7. társasház részesült elismerésben.

Ezt követően került sor a COLONIA Alapítvány tanulmányi ösztöndíjainak átadására. Csernik Nóra, Erményi Léna, János Nóra, Pókai Ágnes, Pókai Lilla és Városi Roland tanulmányi előmeneteléhez járult hozzá a város alapítványa. A díjazottak mellett a program során többször színpadra lépő Bonyhádi Székely Körnek tapsolhatott a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában