Bizottsági ülés

2023.08.16. 18:10

Legyen újra főkertésze Szekszárdnak!

Rendkívüli ülést tartott szerdán a Közgyűlés Gazdasági és Városfejlesztési valamint a Pénzügyi Bizottsága.

Szepesi László

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata (fotó: Makovics Kornél)

A GVB, Bomba Gábor elnök vezetésével a Tudásközpont informatikai eszközeinek beszerzése kapcsán döntött arról, hogy ne a szükségesnél és elégségesnél lényegesen többet tudó berendezéseket vásároljanak. Szó volt még útépítésről, s tárgyalták a Szekszárd Alsóutca-Csatár-Bakta 2023 Civil Egyesület közterület használati díj mellőzése iránti kérelmét. 

A Pénzügyi Bizottság Máté Péter elnökletével egy, a közgyűlés által korábban elrendelt belső ellenőri vizsgálat eredményét tárgyalta. Ennek során az önkormányzat Zöldfelület Karbantartási és Köztisztasági Igazgatóságának tevékenységét vette górcső alá. Ugyanis előfordult, hogy a feladatok meghaladták az igazgatóságon belül működő zöldbrigád kapacitását, s nem minden feladatot oldottak meg. 

Ezért a bizottság, zárt ülésen, az átszervezésről döntött. A jövőben a zöldfelület gondozását, s a köztisztasági tevékenységet, így a fűnyírást, favágást, hulladékgyűjtést, az útfelület tisztítását az Alisca Terra végezze, a városnak pedig újra legyen főkertésze. Az bizottság megbízta a hivatalt, hogy szeptember 4-ig dolgozza ki átalakítás programját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában