Hajdan

2023.08.01. 11:55

Megkezdődött a szekszárdi Sió-camping „igazi” építése

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

A kép illusztráció.

50 ÉVE aratás utáni összegzést adott közre a Tolna Megyei Népújság 1973. augusztus 3-i száma. „Harminckilenc métermázsás hektáronkénti búzatermést értek el ebben az esztendőben Tolna megye termelőszövetkezetei, állami gazdaságai. A tavalyi 33,2 q/ha-os átlaghoz képest a fejlődés szembeszökő. A múlt évi 61 579 ha-os búza terület erre az esztendőre mintegy 1300 ha-ral kisebbedett; új területek szabadultak fel a gazdaságok számára még előnyösebb növények termesztéséhez.”

50 ÉVE megkezdődött a szekszárdi Sió-camping „igazi” építése – adott hírt a régóta várt munkáról a Tolna Megyei Népújság 1973. augusztus 3-i száma. „ Persze, dolgoztak korábban is munkások a 6. számú fő közlekedési út és az 56. számú út deltájánál: planíroztak. lebontották a kijelölt terület fölött húzódó nagyfeszültségű villamos vezetéket és a leendő kemping peremén újat építettek helyette. Az imént említett igazi építésen az alapozás megkezdése értendő. Az építkezés első szakasza – egy 54 személyes motel és négy bungalow (faház) – november 30-ára fejeződik be.”

50 ÉVE a Tolna Megyei Népújság augusztus 2-i száma arra hívta fel a figyelmet, hogy „elpusztult lombú cseresznyefák szegélyezik Dombóvár után Gunarastól hosszú szakaszon át a 612-es út bal oldalát. A növények károsodását valószínűleg helytelen vegyszerezés okozta, mely még a lényegesen szívósabb akác zöld felületének nagy részét is elpusztította.”

Hajdan című sorozatunk korábbi írásait ide kattintva olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában