Egészségmegőrzés

2023.08.23. 17:39

Mintha egy kaptár belsejében lenne az ember

Apiterápiás házat hozott létre a Fogol Családi Méhészet Bogyiszlón.

Révészné Hanol Erzsébet

A három férőhelyes méhes házban dupla rostaszövettel ellátott kaptárakon helyeztek el fekvő felületeket, azokon lehet pihenni. (Beküldött fotó)

Fogol István méhész elmondta, hogy régi álmuk vált valóra ezzel, hiszen így nemcsak a méz jótékony hatását tudják átadni az embereknek, hanem a méhekkel való gyógyítás élményét is. Az apiterápia lényege, hogy a méhkaptárak levegőjét és a méhek által keltett biorezonanciát állítják az egészségmegóvás szolgálatába.

A kaptár levegőjében oldott formában van jelen van a propolisz, a virágpor, a méz és a méhviasz illata. A három férőhelyes méhes házban dupla rostaszövettel ellátott kaptárakon helyeztek el fekvő felületeket, azokon lehet pihenni.

Az apiterápia asztmásoknak, felsőlégúti problémával küzdőknek, dohányosoknak, szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknek ajánlott, illetve kedvezően hat az alvási problémákra és a stressz kezelésére is jó. De akár a környékbeli túrázás során is útba lehet ejteni. Az ajánlott látogatási idő 60 perc. Aki igénybe szeretné venni, az előtte mellőzze a parfüm használatát és ne fogyasszon a terápia előtt alkoholt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában