Csúnyán elfertőződött a seb

2023.08.20. 13:42

Szárnyára és nyakára is damil tekeredett egy tihanyi hattyúnak

Valami megharapta a damilba keveredett balatoni hattyút. A nyakára és a szárnyaira is rátekeredett a horgászzsinór, így nem tudott elmenekülni támadója elől. Az egyik tihanyi strandon vették észre, és mentették ki a szenvedő állatot.

Teol.hu

A hattyú őshonos madárfaj a Balatonon. Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

– Két harapott seb is volt a hattyún. Nem tudott támadója elől elmenekülni, ami lehetett egy kutya vagy nyest, de ezt nem tudjuk pontosan– mondta a likeBalaton.hu-nak Kovács Klára, a dunaharaszti Tollas Barát madármentő állomás vezetője.

A tihanyi strand munkatársai vették észre a madarat, és kimentették. Elsőként a Magyar Madártani Egyesület madárgyűrűzője részesítette elsősegélyben Veszprémben, majd Budapesten kezdődött meg a kezelése.

– A hattyú egyik sebe csúnyán elfertőződött. Most arra várunk, hogy ez begyógyuljon. Addig nem térhet vissza a Balatonra. Ha nem kapott volna időben segítséget, belehalt volna– mesélte Kovács Klára, aki 9 éve foglalkozik vízi madarakkal, 4 éve pedig megalapította a Tollas Barát Madármentést.

A teljes cikket itt találja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában