Hagyomány

2023.08.17. 17:25

Teljessé vált a 700 éves Tamási 700 receptje sorozat

Tizedik, egyben befejező részéhez érkezett „A 700 éves Tamási 700 receptje” sorozat, amely a júliusi Tamási Bográcsmestere Főzőversenyre időzítve jelent meg – adta hírül az infotamasi.hu portál.

Gazsó Rita

A Tamási Bográcsmestere Főzőversenyre időzítve jelent meg a sorozat tizedik, utolsó füzete (Fotó: Beküldött fotó)

– Tamási első írásos említésének 700. évében, 2015. szeptemberében indítottam útjára a receptfüzet-sorozatot azzal a céllal, hogy tamásiaktól, az elszármazottaktól, ismerősöktől, barátoktól, segítőktől olyan ételleírásokat gyűjtsek, amelyek ötletet adnak a hétköznapok, de az ünnepek ételeinek is az elkészítéséhez – mondta a kiadvány szerkesztője, Örményi János.

Az eltelt nyolc év alatt váltakozó intenzitással jelentek meg a füzetek, a rajtuk lévő pecséteken szaporodott a szám, amely a benne lévő új, illetve az eddig összegyűjtött recepteket jelezte. – Az idei év júliusában, a Tamási Bográcsmestere Főzőversenyre időzítve megjelent a sorozat tizedik, utolsó füzete. Teljesült, sőt kicsivel túl is teljesült a tervem, hiszen összesen 743 recept kapott bennük helyet. Az utolsóban szerepeltettem tourinformos kollégáim ajánlásait, akik településük, térségük egy-egy jellegzetes ételének leírásával járultak hozzá a záráshoz – mondta a portálnak a szerkesztő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában