Aratófelvonulással indult a rendezvény

2023.08.20. 20:38

Tolnán is megkoszorúzták a Szent István szobrot

A hagyományokhoz híven zajlott a tolnai augusztus 20-i ünnepség. Annyi különbséggel, hogy idén valamivel később kezdődött a program, amit a nagy meleg miatt senki nem bánt.

Steinbach Zsolt

Ezúttal is aratófelvonulás nyitotta a rendezvényt, a Penny parkolótól a katolikus templomba. A menet főszereplői ezúttal is a Tolnai Nyugdíjas Szabadidő Klub jelmezes felvonulói voltak, őket a város vezetői, az érdeklődő tolnaiak és mözsiek, illetve a Medinai Tamburazenekar tagjai követték.

A templomban Sipos Judith Éva református tiszteletes és Ravasz Csaba katolikus plébános ökumenikus istentisztelet során a kenyér csodájáról beszélt, testi és lelki értelemben egyaránt. Az új kenyér megáldása után az ünneplők a Szent István térre vonultak, ahol Appelshoffer Ágnes polgármester tartott ünnepi beszédet.

Ennek során beszélt az augusztus 20-i ünnep történetéről, illetve méltatta a Szent István király által kijelölt utat, amely, mint mondta, bár nem a könnyebb út volt, de a legtovább vivő, amit a magyarság elmúlt ezer éve is bizonyít.

Az ünnepi szónoklat után a polgármester és Berta Zoltán alpolgármester, illetve a Tolnai Nyugdíjas Szabadidő Klub tagjai koszorúzták meg a Szent István szobrot, majd a két városvezető megszegte a megszentelt kenyereket, amelyeket a szabadidő klub tagjai kínáltak körbe, aratópálinka és bor, valamint a Medinai Tamburazenekar muzsikájának kíséretében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában