Hátborzongató

2023.08.10. 22:16

Újra víz alatt az illegális sírkert

A tavaszi dunai áradás szinte teljesen elmosta a Szalki-szigeti egykori kompkikötő közvetlen szomszédságában kialakított illegális síremlékeket. A közelmúltban jelentős mennyiségű csapadék esett, ennek hatására ismét árhullám vonult le a napokban a Dunán. Hátborzongató látvány, ahogy a Duna vize elnyeli a holtak emlékhelyeit.

Teol.hu

Az alsóbb, a vízhez közeli síremlékeket szerdán bizony elérte a víz.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A témával kapcsolatban többször megkerestük a terület fenntartóját, kezelőjét a Közép-Duna völgyi Vízügyi Igazgatóságot. Közleményükben kifejtették, hogy a dunaújvárosi Duna-parton kialakult helyzetet a temetést végző szervezetek és a hozzátartozók okozták: a temetés során nem tartották be azokat az előírásokat, amelyek a temetkezési kellékek kint hagyásának tilalmát rögzítik. Mint írják: „Igazgatóságunk, mint a nagyvízi meder vagyonkezelője szerint a kihelyezett emlékhelyek lefolyást gátló akadályt nem képeznek, így emiatt, továbbá anyagi és kegyeleti okokból a kialakult állapotokon nem tud és nem kíván érdemi beavatkozást végezni.” Arról is tájékoztatást kaptunk, hogy az emlékhely kialakítására nincs bérleti szerződés kötve az igazgatósággal, és nem végeznek az emlékhelyek vonatkozásában fenntartási tevékenységet sem. 

A teljes cikket a DUOL.hu oldalon találja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában