Vissza a jövőbe

2023.08.04. 11:58

Világbajnok hetünk volt

Valószínűleg még az is értesült a hazánknak dicsőséget szerző sportolók sikereiről, aki nem követi nyomon a sportvilág minden mozzanatát.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Világbajnok lett sokak kedvence, a magyar férfi vízilabda-válogatott, a női és a férfi kardcsapat, valamint Koch Máté párbajtőröző és az úszó, Kós Hubert is. Rutinos, sokat tapasztalt, a győzelmet és a kudarcot egyaránt ismerő sportolók mellett huszonéves fiatalok arattak sikert.

Mostanra már mögöttük is rengeteg munka és lemondás áll. Vannak köztük olyanok, akiknek gyerekként hősük, idoljuk volt az, aki jelenleg a csapattársuk. Most pedig ők válhatnak a sport terén szárnyukat bontogató gyerekek példaképévé, vagy indíthatnak el sokakat a rendszeres mozgás felé.

Napvilágot látott egy tíz évvel ezelőtti, kedves üzenetváltás is, amelyet férfi vízilabda-válogatottunk két tagja írt. Az akkor tízéves Vigvári Vince a 2013-ban már egyszer világbajnoki címet szerző Vámos Mártonnak üzent. Leírta, hogy ő is vízilabdázik, ő a példaképe és további sok sikert kívánt neki.

Válaszában Vámos Márton szintén szép eredményeket kívánt, és kemény, becsületes munkára biztatta az ifjú pályatársat. Tíz éve még ő is csupán 21 éves volt. Szívmelengető történet, amely azt is mutatja, micsoda felelőssége van egy példaképnek. Motivál, előbbre visz.

És még csak élsportolónak sem kell ahhoz lenni, hogy az ember erőt tudjon meríteni ebből, hiszen az élet számos területén megtapasztalható, milyen jóleső az a siker, amely mögött kitartó, kemény munka húzódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában