Ismeretszerzés

2023.09.03. 19:59

A média világába nyertek bepillantást a diákok

Kétnapos médiatábort szerveztek Gyönkön a Tolnai Lajos Gimnázium (TLG) öregdiákjai a gimnázium jelenlegi tanulóinak és a környékbeli általános iskolák tanulóinak. A tábort a több évtizedes múltra visszatekintő Ein-Stein diákújság korábbi, már érettségizett szerkesztői – Gerth Ábel, Orosz Csanád, Folkmann-Papp Petra, Domokos Eszter, Tillmann Vivien – tartották, segítőkész tanáraik támogatásával. 

Farkas Eszter

– A táborban a gimnázium jelenlegi diákjai és a környékbeli általános iskolák tanulói vettek részt – mondta el Szegletes Zsuzsa táborszervező. – Öregdiákjaink osztották meg tudásukat, tapasztalataikat a fiatalabbakkal, akik a lapszerkesztés rejtelmeiben is elmélyülhettek. 

A lapszerkesztés rejtelmeiről hallhattak. Beküldött kép

Mindezt játékos, interaktív foglalkozások keretein belül tehették meg, így az is garantált volt, hogy jól összekovácsolódjon a társaság. A programot előadások színesítették. 

Gerth Ábel volt főszerkesztő, az Ein-Stein jelenlegi arculatának megálmodója mérnök-informatika szakos hallgatóként a biztonságos internetezés és a közösségi média veszélyeire hívta fel a figyelmet. A résztvevők Simon Lászlótól megtudhatták, milyen szépségei és nehézségei vannak a természetfotózásnak. Stósz Flórát pódiumbeszélgetésre hívták, és nyomon követhették, hogy jutott el a gyönki, kisvárosi gimnáziumból a doktori képzésig. 

– Flóra, aki jelenleg történészként a Hadtörténeti Intézet és Múzeum Hadisírgondozó és Hőskultusz Igazgatóságán dolgozik, munkájába is bepillantást engedett. Biró Gábor kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatóként beszélt az egyetemi médiaoktatásról és a sportújságírás világáról. A táborozók mentoraik segítségével egyre bátrabban merték ötleteiket megvalósítani: készültek szöveges tartalmak, interjúk, különleges fényképek, rajzok, melyek az iskolaújság tábori különszámában fognak megjelenni. A videók, fotóalbumok a gimnázium közösségi felületeire kerültek fel.

A tábor hangulata összhangban volt a gimnázium szellemiségével: „tanáraink célja, hogy tanórai kereteken kívül is kibontakozhassanak a diákok, és ezzel is felkészüljenek az önálló, felelősségteljes, sikeres életre, melynek egyik feltétele az eredményes kommunikáció”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában