Politika

2023.09.23. 20:38

A polgármester csúsztatásnak nevezte a paksi ellenzék állítását

– Az ellenzék már megkezdte a kampányt, a városvezetői autóflottát vették célkeresztbe. Rosszul számolnak, csúsztatnak, nincs igazuk – mondta Szabó Péter, Paks polgármestere a közösségi oldalán megjelent videóban.

Teol.hu

A felújításról Szabó Péter, Paks polgármestere tájékoztatott (Archív fotó: Molnár Gyula)

Barnabás István képviselő (PDF), a legutóbbi testületi ülésen interpellációt intézett Szabó Péter polgármesterhez – ahogy fogalmazott – azzal kapcsolatban, hogy a takarékossági intézkedések ellenére a város vezetői – a polgármester, a két alpolgármester és a jegyző – nagy értékű, szerinte egyenként 18-19, összértékét tekintve tehát 80-100 millió forint értékű gépkocsikat használnak. Szabó Péter az ülésen szabályszerű politizálásra kérte a képviselőt és visszautasította „a csúsztatást és a dezinformációt”, amely a gépjárművek értékére vonatkozott. Ezzel a polgármester véleménye szerint megtéveszti a paksi polgárokat.

A videóban további részleteket is megosztott a lakossággal. – Természetesen nem igaz, hogy ezek az autók 80-100 millió forintot érnének, illetve annyiért szereztük volna be őket – hangsúlyozta a városvezető, aki bizonyítandó állítását, az autókereskedőtől, akitől a gépkocsikat vásárolták, értékbecslést kért a járművek jelenlegi értékét illetően, illetve a bizonylatot arról, hogy annak idején mennyiért szerezték be azokat. Ebből világosan látható, hogy a kocsik jelenlegi összértéke mindössze 30 millió forint és a vásárláskori értékük sem volt több, mint 40-41 millió forint, tehát a fele annak, amit Barnabás István képviselő állított.

A polgármester a videóban azt is jelezte, hogy több hazai önkormányzattal ellentétben, a paksi nem lízingeli vagy bérli a gépkocsikat, hanem megvásárolták. Hosszú távon, többszázezer kilométer megtétele után is hasznosítják a járműveket, amely sokkal jobban megéri, mint a lízingelés vagy bérlés, esetleg busz vagy taxiköltség Budapestre, amikor éppen elintéznivalójuk van a fővárosban. Szabó Péter zárásképpen arra kérte az ellenzéki képviselőket, hogy a kampány ellenére se tévesszék meg a választókat hamis információkkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában