Hagyományőrzés

2023.09.11. 09:18

A Tamási Szüreti Napok összehozzák a lakosságot

Bogyiszló kapott ezúttal bemutatkozási lehetőséget a Tamási Szüreti Napok folklór műsorában.

Révészné Hanol Erzsébet

Czink Judit, a Tamási Művelődési Központ Igazgatója elmondta, hogy minden évben törekednek arra, hogy a helyi tradíciók mellett a vármegye más területeinek értékeit is megismertessék a rendezvény vendégeivel. Így a Pántlika Néptánc Együttes öt korosztályos csoportja mellett a Bogyiszlói Zenekar és a Bogyiszlói Hagyományőrző Egyesület táncosai is felléptek.

Fotó: Facebook/Bogyiszlói Hagyományőrző Egyesület

A szüreti felvonuláson a város intézményei, civil szervezetei is képviseltették magukat, valamint németországi testvérvárosuk, Stollberg delegációja is részt vett benne. A Czink Judit hozzátette: a rendezvénnyel fontos céljuk, hogy összehozzák a település lakosságát.

Az igazgató arról is beszélt, hogy hét éve bővült kétnapossá a szüreti program. Pénteken nyitott a borpavilon, ahol a Tolnai Borút Egyesület tagjai közel negyvenféle bort kínáltak. Szombaton a hagyományőrzők után a Back II Black együttes adott koncertet, majd utcabál volt a Starvoice Band zenekarral.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában