Leépülés

2023.09.25. 20:54

Ádáz küzdelem folyik a figyelmünkért

Ádáz harc folyik figyelmünkért. Erről beszélt hétfőn kora este az MCC szekszárdi képzési központjában a Garay Gimnázium hajdani diákja, a Pécsi Tudományegyetem docense, dr. Guld Ádám médiakutató.

Szepesi László

A Pécsi Tudományegyetem docense, dr. Guld Ádám médiakutató tartott előadást

Fotó: Szepesi L.

A figyelem a legértékesebb árucikk, mondta. Ezért egyre agresszívabban próbálja a figyelmet felhívni magára a média, s ugyanígy a gazdaság sok más szférája is. A figyelem viszont egyre gyengül,  jellege, minősége is állandóan változik. Ugyanis egyre több dologra kell figyelnünk, mert szinte kényszerítenek arra, hogy több dologra figyeljünk, miközben az embereknek nincs több idejük médiafogyasztásra. 

Az előadó szólt arról is, hogy veszélyeket rejt a figyelemért folytatott etikátlan küzdelem. Okozza ez a társaskapcsolatok leépülését, az érzelmek kiürülését, az elidegenedést. Az, ami pár hónapja még figyelemfelkeltő volt, mára már unalmas, ezért, hogy a figyelmet mégis felkeltsék, igyekeznek egyre izgalmasabb, egyre érdekesebb, egyre extrémebb tartalmat kínálni. Mindez leginkább a fiatal és az idős generációra hat károsan. 

Az előadásról hamarosan bővebben is beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában