Kiállítás megnyitó

2023.09.29. 10:30

Az Adyban Petőfi Sándor portréját avatták

A Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódóan Petőfi Sándor portréját avatták, valamint az alkotó, Tamaskó-Komjáti Anett kiállításának megnyitóját tartották a Tolna Vármegyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium Székely Galériájában csütörtökön délután.

Brunner Mónika

Tamaskó-Komjáti Anett mögött Petőfi Sándor portréja.

Fotó: Hargitai Éva

A tárlatot megnyitotta Juhász Gábor igazgató. Ünnepi beszédében elmondta, hogy a Székely Galéria újra megnyitotta a kapuit, azt kérte mindenkitől, hogy nézegessék a Petőfi Sándorról készült portrét, illetve a kiállítás többi képét, hozzák el barátaikat, ismerőseiket is. 

Tamaskó-Komjáti Anett honlapján többek közt így vall önmagáról: 

"A portré és az ember az, amit szívesen festek. Az arc, a szemek kifejező ereje, az érzések tükröződése, színeink árnyalatainak vizsgálata, ami igazán feltölt" – írja, hozzátéve: fontos a számára a hangulatai tükröződése, az őt körülvevő érzések bemutatása, és fontos még, hogy láttassa beállítódásait az emberek felé. Alakjain néha feltűnik a nemek összemosódása, ezzel is hirdetve az emberi lényegünket, a nemek megkülönböztetésének fölöslegességét, a belátás tényét, azaz, hogy férfi vagy nő az illető, tulajdonképpen nem számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában