Falunap

2023.09.02. 11:30

Délután halászlét főztek, este a piactéren ropták a decsiek

A hőség ellenére kitűnő hangulatban tartották meg Decsen a Falunapot szombaton. A kiváló programokról és a falu fejlesztéseiről Heberling Tibor polgármester számolt be lapunknak.

Farkas Eszter

A közönség odáig volt Varga Viktor sztárvendégért

Decs – Szerencsére idén is sokakat vonzott a rendezvényünk, nemcsak helyiek, de környékbeliek is sokan látogatták a falunapot – tájékoztatta lapunkat Heberling Tibor. – A halászléfőző versenyen több mint tíz csapat indult. Legnagyobb örömünkre civil szervezetek és magánszemélyek egyaránt neveztek. A finom halas étkeket három tagú zsűri értékelte – Máté László, Gulyás János és Átal Andrásné. Az ítészek elmondása szerint minden csapat kitett magáért, mégis a legjobb fogást a Leonidas elnevezésű formáció készítette, így ők nyerték meg a főzőversenyt. Délutánra a szervezők kiváló programokkal készültek, egyebek mellett extrém kerékpárshow-val nyűgözték le a résztvevőket. 

A gyönyörűen felújított házasságkötő terem

– A kulturális műsor résztvevői is remekeltek, a Gyöngyösbokréta kórusa mellett Heberling Hanna is gyönyörűen énekelt, citeramuzsika szállt a téren, fantasztikus volt a hangulat, amit Varga Viktor koncertje fejelt csak meg igazán. Az énekes fergeteges hangulatot teremtett, a közönség szó szerint megőrült érte. Lejött a színpadról és a közönség között sétált, nem akarták elengedni. A jó szervezésnek köszönhetően fantasztikus volt a rendezvény. Éjszakába nyúlóan tartott a mulatozás, amihez a talpalávalót a Bad Times zenekar szolgáltatta. 

A piactér épülete a renoválást követően 

Az idén a községben újra megalakult a polgárőrség. A polgármester elmondta, folyamatban van a megállapodás megkötése az önkormányzattal és a rendőrséggel, így hamarosan megkezdhetik a munkájukat. – Az önkormányzat a polgárőrséget egy autóval támogatja, egy Suzuki Ignist vásároltunk nekik, valamint az országos szervezettől két robogót kaptak. Irodaépületet a felújított faluházban biztosítunk a számukra. Még egy személygépjárművet vásároltunk az önkormányzat részére, valamint kiemelném, hogy idén több önerős fejlesztésünk is megvalósult. 

A polgárőrség munkáját egy Suzuki Ignissel támogatja a község

Felújítottuk a polgármesteri hivatal házasságkötő termét, valamint a piactér épületét újrazsindelyeztük, lefestettük, amit végülis a falunap alkalmával ünnepeltünk meg. Amire pedig szintén nagyon büszkék vagyunk, hogy Várdomb, Őcsény és Decs összefogással vásárolt egy szúnyog­gyérítő gépet, így még komfortosabbá tudjuk majd tenni a helyi lakosok életét. Hamarosan új gyermekorvos praktizál Decsen, ugyanis dr. Péntek Elvira egészségi állapota miatt nyugdíjba megy, így dr. Győri Gábor veszi át a doktornő betegeit október elsejével. 

A legkisebbeket ugrálóvárral örvendeztették meg

– Mondhatjuk, hogy az egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen a doktornő nagyon fog hiányozni, ugyanakkor hatalmas eredménynek tartjuk, hogy egy ilyen kiváló szaktekintély, mint dr. Győri Gábor látja majd el a decsi gyermekeket. 

A falu vezetője hangsúlyozta, már készülnek a következő nagy rendezvényükre, melyet október 2-án az idősek világnapja alkalmából rendeznek, ugyanis a decsi önkormányzat minden évben nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minden korosztálynak a kedvére tegyen. 

Fotók: Kiss Albert


 

 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában