Buktatók

2023.09.10. 18:00

Használt autót vásárol? Erre nagyon figyeljen!

Az eladó sok esetben nem tájékoztat megfelelően.

Teol.hu

Illusztráció: MW

A használtautó-vásárlás, illetve az autójavítás buktatóira hívja fel a figyelmet a Baranya Vármegyei Fogyasztóvédelmi Egyesület, írta meg a bama.hu. A szervezethez befutó tapasztalatok szerint sok esetben az eladó nem tájékoztatja megfelelően a használt autót vásárlót, így csak később derül ki, hogy a kereskedő telephelyén és közreműködésével eladott személygépkocsit szerződés szerint az előző tulajdonos magánszemély értékesíti. Ami azért gond, mert ha bármilyen probléma felmerül később, a vevő a Békéltető Testülethez nem fordulhat, mert annak nincs hatásköre magánszemélyek közötti ügylet esetén. 

A jogérvényesítés útját csak bíróságra terelheti a vevő. Jellemző gond az is, hogy az autó vásárlása előtt nem készül részletes műszaki felmérés, illetve a futásteljesítmény, sérülések ellenőrzése is elmarad. A rejtett hibák problémája és legtöbbször a vevő által feltett kérdések pedig válasz nélkül maradnak. 

A Baranya Vármegyei Fogyasztóvédelmi Egyesület arra is felhívja a figyelmet, hogy a gépkocsi javító-karbantartó szolgáltatásoknál is jellemző, hogy nem készül írásbeli szerződés, csak szóbeli. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában