Nak

2023.09.29. 18:18

Hatvan éve meghatározó szereplői a vármegye agráriumának

Fennállása hatvanadik évfordulóját ünnepli a Naki Mezőgazdasági Zrt. A jubileum alkalmából pénteken tartottak ünnepséget, amelyen Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is köszöntőt mondott.

Révészné Hanol Erzsébet

Soltész Gyula vezérigazgató és Potápi Árpád János

Fotó: Makovics Kornél

Emlékeztetett rá, hogy a jogelőd a „Dózsa” Mezőgazdasági Termelőszövetkezet volt, így a tulajdonosi kör az elmúlt hat évtizedben jelentősen megváltozott, ám a cég napjainkig a Tolna vármegyei agrárium meghatározó szereplője. A Naki Mezőgazdasági Zrt. száz százalékban magyar tulajdonban van, fontos szerepet tölt be a község életében, hiszen egyedüli nagyüzemként több helybelinek munkát biztosít.

A cég fő tevékenysége jelenleg a szántóföldi növénytermesztés, cél a magasabb hozzáadott értékű termékek körének bővítése. Az elmúlt húsz évben számtalan saját, uniós és hazai támogatású beruházás valósult meg a nosztány-pusztai telephelyen. A jubileumi ünnepségen újabb fejlesztésként magtisztító és terménytároló létesítményt adtak át, jelezve, hogy további hosszú működésre készül a cégvezetés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában