Médiahajó

2023.09.02. 09:43

Közösen kell tenni a térség gazdaságáért

Ötödik alkalommal futott ki a Sonline.hu és a Somogyi Hírlap balatoni médiahajója.

Teol.hu

Fotó: Németh Levente

A tettek hajóján a programot ezúttal a Balatonon is magyar termékeket! tételmondat köré szervezték. Ezúttal is olyan közéleti és gazdasági szereplőket invitáltak meg a szervezők a médiahajóra, akik a tó körül élnek és sokan tesznek a Balaton turizmusáért. Így lehetőség nyílt arra, hogy találkozzanak egymással balatoni turizmus szereplői, tapasztalatot cseréljenek vagy éppen kapcsolatokat építsenek. 

A Szent Miklós hajó felső szintjén kaptak helyet a pálinkakészítők, borászatok, helyi termelők. Míg az alsó szinten folyt a szakmai tanácskozás. A vendégeket Lengyel János főszerkesztő köszöntötte. – Olyanokat hívtunk meg, akik sokat tesznek a Balatonért és soha sehol nincsenek ebben a formában együtt, mondta Lengyel János

A Balaton az elmúlt időszakban minőségi változáson ment keresztül, ez azt is jelenti, hogy most már mindenki találhat magának a pénztárcja vastagságához megfelelő szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget.  Ha pedig valaki végigmegy a parton és megnézi a büfék kínálatát láthatja, hogy ott is mekkora a változás.

 tette hozzá. A finomságokat a Médiahajón is meg lehetett kóstolni, hiszen lehetőséget kaptak a helyi termelők is, hogy megmutassák, miért dolgoznak egész éven át a Balaton térségében. Ez azért is fontos, mert a turizmus a tónál akkor működhet jól, ha a gazdaság jól működik, ehhez pedig az kell, hogy a gazdálkodók, termelők jó helyzetben legyenek, mondta Nagy István agrárminiszter.  

A gasztronómia a végeken, a vasvillánál kezdődik, mire eljutunk egy szépen terített asztalig, vagy csak ahhoz hogy kinyitjuk a hűtőt, bele sem gondolunk mennyi küzdelem és munka van abban, hogy az ott legyen,

- mondta az agrárminiszter. A médiahajón azonban megtapasztalhatták a résztvevők azt is, hogy milyen minőségi élelmiszeripari termékek készülnek Somogyban.

Médiahajó, támogatói

Az agrárminiszter beszélt arról is, hogy nem igazak azok a rémhírek, hogy nem kapnak a gazdák területalapú támogatást, sőt a kisebb 10 hektár alattiak esetében jelentősen megnő a kifizetésre szánt összeg, de a családi gazdaságok esetében is több forrás áll rendelkezésre a következő időszakban. 

Nagy István beszélt arról is, hogy szakítani az import túlsúlyával a magyar gazdaságban és a termelő, valamint  tárolási kapacitásokat kell növelni az országban. – Nem alapanyagot kell előállítanunk, hanem már készterméket, ugyanis a magas hozzáadott érték jelenleg hiányzik a gazdaságból, fogalmazott a tárcavezető.

A Médiahajón elhangzott előadásokról bővebben a sonline.hu oldalon olvashat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában