Piac

2023.09.20. 11:47

Sütőtök, szilva, alma, lecsópaprika volt a sláger

Itt van már az ősz a kellemesen nyárias idő ellenére, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a szekszárdi szerdai piac kínálata.

Mauthner Ilona

Illusztráció: M. K.

Szilva, szőlő, sütőtök, birsalma, akciós lecsópaprika és néhány termelőnél látni nagyon mutatós savanyúságokat, lekvárokat. A kínálat arra ösztönzi a háziasszonyokat, hogy gondoljanak a téli szezonra is, készítsenek lekvárt, fűzzék fel a cseresznyepaprikát, vagy savanyítsák.

Sokan így is tesznek, hiszen zsákszám vitték az almapaprikát, cseresznyepaprikát, a lecsónak valót. Az almapaprika kilójáért 800 forintot, a cseresznyepaprikáért 1300 forintot kértek. A lecsópaprika szerdán több árusnál is akciós volt, a legolcsóbb helyen 400 forintot kértek kilójáért, a paradicsomért pedig 480 forintot.

Kelkáposztából, karfiolból is volt bőven kínálat, az előbbi kilójáért 400 forintot, az utóbbi darabjáért – mérettől függően – 600 és 900 forintot kértek. A krumpli kilójáért 390-410 forintot kértek, a sütőtökért 300 és 450 forint között, ki hol vásárolta meg. A padlizsánért 600, a főzőtökért 350 forintot kértek. A fejtett babnak is megkérték az árát, 1600 forintért árulták kilóját, héjastól.

A csemegeszőlőért 1300 forintot, a szilváért 450-550 forintot, az idei almáért 400-500 forintot, az őszibarackért (kopasz barack) 900 forintot kértek. A csemegekukorica árus előtt sorban álltak a vevők, egy-egy csőért 130 forintot kértek.

A mézeseknek is nagyobb volt a forgalmuk a szokásosnál, úgy tűnik, készülnek már az emberek a köhögős őszi napokra.

Sajnos a dinnyések már nem jöttek a piacra, igaz az egyik árus azt ígérte, szombaton még lesz dinnyéje. Ők termelőként olyan kései fajtákkal is foglalkoznak, melyek a nyár végére érnek csak be. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában