Idősek Világnapja

2023.09.30. 10:15

Szépkorúakat köszöntöttek Pakson

A közelgő Idősek Világnapja alkalmából köszöntötte a paksi szépkorúakat a város vezetése. Elsőként szerdán, a helyi Életfa Idősek Otthonában, majd pénteken a Csengey Dénes Kulturális Központban tartottak idősnapi rendezvényt, mindkét helyen műsorral színesítve.

Gazsó Rita

Zsúfolásig megtelt a Csengey Dénes Kulturális Központ színházterme a péntek délutáni ünnepségre (Fotó: Molnár Gyula)

Az október 1-i Idősek Világnapjához kapcsolódóan pénteken egy gazdag programra várták a művelődési központba a szépkorúakat. Délelőtt a Paksi Gyógyászati Központ munkatársainak közreműködésével ingyenes egészségügyi vizsgálatokon vehettek részt, ahol egyebek mellett volt laborszűrés, koleszterin- és vércukorszint-, valamint testzsírszázalék-mérés, táplálkozási tanácsadás, vérnyomásmérés, frissítőmasszázs, de gyógytorna is. 

Kora este, ahogy megszokhattuk, meghitt városi rendezvénnyel köszöntötték a paksi szépkorúakat. A Csengey Dénes Kulturális Központban rendezett ünnepséget Szabó Péter polgármester nyitotta meg. – Az ember annak szervez ünnepet, akiben hisz, akit fontosnak, értékesnek tart, akit a múlhatatlanság erejével akar körülvenni. Azért is szerveztük a mai ünnepet, mert hisszük, hogy az idős kor különösen fontos érték a mai társadalom számára, amelyben elsődlegesen nem az élet fogyatkozása és kudarca mutatkozik meg, hanem az a törvényszerűség, amely az idő múlásából fakad – hangsúlyozta köszöntőjében a városvezető. 

Hozzátette: az ünnepek szerves része a köszönet és a hála kifejezése is. – Ezért köszönöm, hogy családjuk szolgálatával, munkájuk, hivatásuk lelkiismeretes elvégzésével önök és generációjuk biztonságos és gyarapodó életet építettek ki Pakson – fogalmazott, majd a város nevében jó egészséget, boldog családi közösséget és sok örömöt kívánt a megjelenteknek a mindennapokban.

A köszöntőt követően Szinetár Dóra Csinálom a fesztivált című műsora következett, Révész Richárd zongorakíséretével. Az ünnepséget követően Paks önkormányzata állófogadáson látta vendégül az eseményre korábban regisztrált vendégeket.

Az október 1-jei Idősek Világnapja alkalmából köszöntötték a szépkorúakat szerdán, a Paksi Életfa Idősek Otthonában is. Ferenczi Ildikó intézményvezető az ünnepségen úgy fogalmazott, hol máshol, ha nem náluk kiemelt fontosságú megemlékezni az idősek világnapjáról, az irántuk érzett megbecsülést, tiszteletet, szeretetet ilyenkor még inkább kihangsúlyozni.

Az ünnepelteket Szabó Péter polgármester köszöntötte, aki szerint a program a szépkorúak iránti tiszteletadásról, háláról és gondoskodásról szól. Megköszönte az intézményvezetőnek és a munkatársaknak, hogy így gondoskodnak a lakókról, és nemcsak ezen a napon, hanem mindennap huszonnégy órában. A polgármester hozzátette, azért is fontos, hogy az intézményben is legyen idősek világnapi program, mert nem mindannyian tudnak részt venni a városi rendezvényen.

Az idősek világnapi program évek óta hagyomány az intézményben. Az ott lakók örömmel fogadták ezúttal is a Csengey Dénes Kulturális Központ segítségével az otthonba szervezett műsort: Cintányéros, cudar világ! címmel a Fedák Sári Színház operett és táncdal koncerttel lépett színre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában