Táncélet

2023.09.26. 15:56

Táblaavatót tartottak a szekszárdi művészeti iskola előtt

A szekszárdi gyakorló általános iskola táncművészeti tagozatának táblaavatóját tartották szeptember huszonötödike hétfőn, miután az oktatási intézmény megkapta a Magyar Táncművészeti Egyetem Vidéki Tehetségcentruma címet idén ősztől. Az ünnepélyes eseményen részt vett a Pécsi Tudományegyetem szekszárdi karának dékánja, Szécsi Gábor is.

Brunner Mónika

Ünnepélyes esemény volt a tábla avatása

Fotó: Makovics Kornél

Az oktatási intézmény bejárata melletti táblán a következő felirat szerepel: "Magyar Táncművészeti Egyetem Előkészítő Balett Stúdió Vidéki Tehetségcentruma". Ezzel a szekszárdi táncművészeti tagozat immár mindenki számára láthatóan is a fővárosi táncművészeti egyetem partnerintézménye lett. 

Bár a táblaavatás hétfőn történt, már közel egy hónapja új oktatási rend van a gyakorlóiskola táncművészeti tagozatán, az alapoktatáson túl ugyanis az a tíz-tizenöt szekszárdi tehetséges gyermek, akiket a táncművészeti egyetem képviselője az elsőtől negyedik osztályos általános iskolai tanulók közül kiválasztott, hetente kétszer másfél órás plusz képzésen vehet részt. 

A Vidéki Tehetségcentrum képzés fő célja, hogy felkészítsék a tehetségeket az egyetem felsőfokú előkészítő szakmai képzésének első évfolyamára, a művészetre, az egészséges életmódra, a mozgásra neveljék őket. A tehetségek felfedezése, gondozása a szülők bevonásával együtt történik, annak érdekében, hogy a későbbiek során a valóban tehetséges gyerekek megkezdhessék tanulmányaikat a Magyar Táncművészeti Egyetemen. A Szekszárdon is dolgozó balettmesterek (Valkainé Daczó Eszter, Táborfi-Rónai Nóra, Valkai Csaba Csanád) munkájuk során várhatóan számos tehetséges növendékkel gazdagítják majd a magyar táncéletet. 

Professzor dr. Szécsi Gábor, a PTE szekszárdi karának dékánja lapunknak elmondta, hogy miután a Gyakorlóiskola keretein belül működő tehetségműhely tehetségközponttá vált, ez arra utal, hogy a műhely kimagaslóan végzi a munkáját. Tervezik, hogy a későbbiek során a pedagógusképzésen résztvevőknek is lehetőségük legyen megismerkedni ezen művészi területtel. 

Bucsányiné Gréczy Gabriella, a Gyakorló Általános Iskola igazgatója lapunknak elmondta, hogy a megtisztelő cím táncpedagógusaik elismerése is egyben, akik kiemelkedő munkát végeztek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában