Ünnepség

2023.10.23. 14:00

Akik mindent feláldoztak a nemzet függetlenségéért

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szívhez szóló műsorával elevenítették fel az 56-os eseményeket.

Varga Szilvia

Műsort adott a Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Fotó: Varga Szilvia

A tartalmas előadásban diákok és tanáraik együtt tolmácsolták nemzeti ünnepünk legfontosabb gondolatait, a szabadságharchoz fűződő érzelmeiket énekkel, tánccal, verssel, prózával. A komplett műsor Bódis Péterné tanárnőnek köszönhető. 

Nagy Roland a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium igazgatója, a Dombóvári Képviselő-testület Humán Bizottságának tagja osztotta meg gondolatait az ünnep alkalmával.

Szívhez szóló műsorral elevenítették fel az '56-os eseményeket
Fotó: Varga Szilvia

– A magyar nép pontosan tudja, hogy a szabadság nem magától értetődő, azért minden nemzedéknek meg kell küzdenie.  Az 56-os hősök magasra tették a mércét. Példát mutattak a haza iránti elkötelezettségből, bátorságból, összetartásból, lelkesedésből. Ahhoz, hogy megőrizzük szabadságunkat, az ő nyomukban kell haladnunk – mondta.

Az ünnepi program zárásaként Pintér Szilárd polgármester, a képviselő-testület tagjai, a város intézményeinek, civil szervezeteinek vezetői együtt sétáltak át a dombóvári emlékműhöz és helyeztek el egy-egy koszorút a hősök tiszteletére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában