Jegyzet

2023.10.17. 10:03

Bizonyos intézkedésekre nehéz indokot találni

Az EU roppant gáláns. Tavaly 410 millió eurót juttatott a Palesztin Hatóságnak, remélve, hogy a pénz nem szivárog át a Hamasz számlájára. Hírek szerint az Izrael elleni támadás sem tántorította el ettől, továbbra is támogatja a palesztinokat, hogy miért, arra indokot találni elég bajos. 

Wessely Gábor

Illusztráció: Shutterstock

Nekem is volt egy olyan esetem, még a hetvenes években, főiskolás koromban, amikor az indoklás problémásnak tűnt. Honvédelmi ismeretekből írtunk zh-t (zárthelyi dolgozat), s unalmamban versikéket is faragtam, mert hosszú volt a rendelkezésre álló idő. PL.: Mentesítsd a kaját kérlek, / Egy szál nejlonkötényben, / És ha én is közbelépek, / Azt mondod, hogy megérte. 

Vagy: Hej GM-cső, GM-cső! / Nem segítesz te se soha, / Ha elkap az erotika, / És szennyezett a kis nő.

A tanár persze berágott, bemószerolt a tanszékvezetőnél – aki egyben párttitkár is volt –, behívatott, és nem kevés nyálfröcsögtetés közepette közölte, hogy aki így viszonyul a honvédelmi ismeretekhez, az így áll a KISZ-hez, a párthoz, sőt az egész népköztársasághoz, ezért vegyem tudomásul, hogy nemcsak innen, de az ország valamennyi főiskolájáról eltanácsoltat. 

De nem tanácsoltatott el, mert az indoklás megírásánál – gondolom – nem találta a kellő súlyú szavakat. Miért a népköztársaság ellensége ez a diák? Azért, mert az ingerlő harcanyagok közé sorolta – a könnygázbomba és a füstbomba mellett – a szexbombát is? Meggyőzi ez pártunk és kormányunk vezetőit a kirúgás helyességéről?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában