Jó gyakorlatok

2023.10.08. 14:12

Cégóriással működik együtt a PTE

Együttműködési megállapodást kötött a világ egyik legnagyobb biotechnológiai vállalata és a Pécsi Tudományegyetem – írja közleményében a PTE.

Teol.hu

Raffaella Claudia Bondi, prof. dr. Miseta Attila és Kiss Adrien (Fotó: PTE)

A Roche Magyarország Kft. a svájci, családi tulajdonban lévő Roche-csoport tagja, amelynek kutatásait immár több mint 100 éve az egészség javításának célja vezérli, míg a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja a dél-dunántúli régió egészségügyi központja, ahol éves szinten több mint másfél millió embert vizsgálnak, illetve gyógyítanak. Ebből következően a két intézmény korábban is számos területen működött már együtt, de ez a szerződés immár hivatalossá teszi, és még magasabb szintre emeli a partnerségüket.

A megállapodást Raffaella Claudia Bondi, a Roche Magyarország Kft. vezérigazgatója és Kiss Adrienn, a Roche diagnosztikai divízió kereskedelmi vezetője, míg a Pécsi Tudományegyetem részéről Miseta Attila professzor, az egyetem rektora látta el kézjegyével.

Az együttműködést Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is üdvözölte köszöntőjében, és elmondta: „Ez a partnerség egy kiváló példa arra, hogy milyen magas szintű tudományos és ipari együttműködésre vagyunk képesek. Egy olyan együttműködésre, amely nemcsak az érintett intézményeknek és vállalatoknak hoz hasznot, hanem a társadalomnak és a gazdaságnak is” – hangsúlyozta a miniszter.

A most aláírt kontraktus értelmében a Roche Magyarország Kft. és a Pécsi Tudományegyetem szakemberei többek között egy kiszámítható, hatékony és fenntartható egészségügyi ökoszisztéma érdekében dolgoznak együtt a jövőben, amely hozzájárul a magyar társadalom jólétéhez és jobb egészségéhez. Ezen felül közösen indulnak hazai és nemzetközi pályázatokon, valamint a magyar egészségügyi rendszer fejlesztését segítik az oktatás és az orvos-beteg interakciók támogatásával, valamint a nemzetközi jó gyakorlatok egymás közötti megosztásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában