Megelőzés

2023.10.09. 11:38

Egészség-programokkal várták a tengelicieket

Második alkalommal rendezték meg szombaton a 3T Civil Szervezet által életre hívott egészségnapot Tengelicen, melynek ezúttal is a Petőfi Sándor Faluház adott otthont.

Gazsó Rita

Fotó: beküldött kép

A szervezők kezdésként a megnyitó után, reggel 9 órától közös sétára invitálták a jelenlevőket, a mellrák elleni küzdelem támogatása jegyében. A séta után dr. Dömötör Zita háziorvos tartott előadást az emlőrák kockázati tényezőiről, az önvizsgálat és a szűrések fontosságáról. A doktornőt Diószegi Ildikó védőnő követte, aki az önvizsgálat helyes végrehajtását mutatta be. A résztvevők egy mellmullázs segítségével a mellben lévő csomókat is kitapinthatták. 

Ez után Gymstick edzés jött, amit dr. Vörös Veronika neurológus előadása követett a demenciákról és az Alzheimer korról. Végezetül gerinctornával és esszenciális olajokkal lehetett megismerkedni Glasenhardt-Kremzner Nikoletta jóvoltából. A nap folyamán véradásra és mézkóstolóra is lehetőség nyílt a Magyar Vöröskereszt és a Csákvári Családi Méhészet közreműködésével, illetve ételkóstoló is várta az érdeklődőket az egészséges táplálkozás jegyeben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában