Idősek

2023.10.28. 13:22

Így kalkulálhatnak a nyugdíjasok novembertől

Ahogy arról a Magyar Nemzet is korábban beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy nyugdíj-kiegészítést fizet a kormány, novemberben átlagosan közel félhavi nyugdíjjal többet visz a postás az időseknek.

Brunner Mónika

Fotó: MW

– Az arra jogosultak a 11 hónapra eső emelési különbözetet most megkapják egy összegben, a no­vemberi és a decemberi nyugdíj pedig már emelt összegben érkezik, ezt az emelt összeget fogják 2024 januárjában tovább növelni – közölte Farkas András nyugdíjszakértő a Hír TV Napi aktuális című műsorában.

A részletekről szólva Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette, egy átlagos nyugdíj esetén, ami eddig 210 700 forint volt, a havi nyugdíjemelés összege 6532 forint. Novemberben visszamenőlegesen is kifizetik a nyugdíjasoknak az emelést, ami azt jelenti, hogy az októberi nyugdíjhoz képest átlagosan közel félhavi, egy átlagnyugdíj mellett 78 384 forintos többlettel számolhatnak a nyugdíjasok.

A téma kapcsán Farkas András nyugdíjszakértő elmondta: a nyugdíjak fedezete száz százalékban biztosítva lesz, erről a kormányzat gondoskodni fog 2,5 millió állampolgár járandóságáról van szó, a nyugdíjasok nagyon várták a kiegészítő emelést.

Mint mondta, tisztázni kell, hogy lesz nyugdíjemelés, 3,1 százalékkal emelkedik a nyugdíj összege és kapnak egy egyösszegű juttatást is, hiszen ez a nyugdíjemelés a januártól októberig terjedő időszakra jár. Eszerint a jogosultak megkapnak egy több mint 78 ezer forintos kiegészítést, ami az előző tíz hónapra meg a 13. havi nyugdíjra vonatkozik.

Forrás: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában