Támogatás

2023.10.26. 10:28

Karácsonyi csomag időseknek

A szociális és gyermekjóléti ellátásokról és a szociális és gyermekjóléti igazgatásról szóló helyi önkormányzati rendelet alapján, kérelemre karácsonyi támogatást nyújt Paks önkormányzata a városban élő azon nyugdíjasoknak, akik alacsony jövedelemből élnek – tájékoztatta lapunkat a helyi önkormányzat.

Gazsó Rita

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Ehhez november 27-én 16 óráig várják azoknak a paksi lakóhellyel rendelkező nyugdíjasoknak a kérelmét, akiknek családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 99 ezer 750, egyedül élők esetén a 142 ezer 500 forintot. 

Az önkormányzat azt kéri, hogy a fenti feltételek teljesülése esetén, a postaládákba hamarosan megérkező levél hátoldalán található kérelemnyomtatványt szíveskedjenek kitölteni, és a jövedelemigazolásokat csatolni, melyből a család egy főre jutó jövedelme kiszámítható. Egy családban többen is részesülhetnek támogatásban, de a kérelmet személyenként külön-külön kell kitölteni. A kérelem nyomtatvány a www.paks.hu/weboldal felugró ablakából is letölthető.

A tájékoztatás szerint a kitöltött kérelmet a Paksi Polgármesteri Hivatal (Paks, Dózsa György út 55-61.) ügyfélszolgálatán kell leadni. A kérelmek elbírálását követően a támogatásra jogosultak részére az önkormányzat ajándékcsomagot biztosít. Az ajándék házhoz szállítását a hivatal szervezi meg és juttatja el az érintettekhez december 1. és 20. között.

A félreértések elkerülése érdekében az ajándékcsomagok átadása a személyazonosság igazolását követően történik. Mivel az ajándék átadásának időpontját nem tudják pontosan meghatározni, ezért kérik, ha a megadott időszakban valaki nem tud a lakásán tartózkodni, egy írásos meghatalmazással bízza meg szomszédját vagy más ismerősét az átvétellel, és az átadási címet közölje az adatlapon.

A jogosult vagy meghatalmazottja az ajándékcsomagot a hivatal ügyfélszolgálatán is átveheti személyazonosságának igazolását követően. A kérés csak annyi, hogy ezt az adatlapon rögzítsék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában