Teol.hu podcast

2023.10.20. 16:00

Nyílt napok és Roadshow indul a Szakképzési Centrum intézményeiben

A Tolna Vármegyei Szakképzési Centrumhoz tartozó szakképző intézményekben idén októbertől is a pályaorientációt segítő programokkal várják a pályaválasztás előtt álló diákokat és szüleiket.

Wehovszkyné Tóth Tímea

Fotó: MW

A megye hat városának központi részére kitelepülve mutatkozik be a Centrumhoz tartozó nyolc iskola. Minden városban, az ott működő intézmények lesznek a főszereplők. Érdekes, interaktív szakmabemutatókkal, és sok hasznos információval várnak minden kedves érdeklődőt a következő időpontokban:
Október 24.      Dombóvár, Művelődési Ház előtti tér
Október 26.      Tamási, Városi Művelődési Központ előtti tér
November 7.    Paks, Atomtér
November 8.    Dunaföldvár, a vár udvara
November 9.    Bonyhád, Vörösmarty Mihály Művelődési Központ melletti tér
November 10.  Szekszárd, Garay tér

Dömötör Csaba kancellár elmondta: "A Roadshow lehetőséget biztosít az érdeklődők számára, hogy bepillantást nyerjenek egy-egy iskolánk mindennapjaiba. Ez többnyire azt is jelenti, hogy a tanműhelyekben megnézhetik, hogyan dolgoznak a tanulók, kérdezhetnek tőlük és az oktatóktól az adott ágazatról, szakmákról, az oktatás módjáról, az iskoláról. Ugyanakkor bizonyos dolgokat ki is próbálhatnak, hiszen az intézmények rendszerint a pályaorientációt segítő interaktív foglalkozásokkal készülnek ezekre az alkalmakra. Az érdeklődők beülhetnek egy-egy közismereti órára is, hogy megnézzék, hogyan zajlik az adott tantárgy oktatása."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában