Közlekedés

2023.10.10. 14:12

Sebességkorlátozást vezetnek be lakossági kezdeményezésre

Lakossági kezdeményezésre a közeljövőben tovább korlátozzák a paksi Vácika utcában a sebességet.

Gazsó Rita

A Vácika utca teljes szakaszán 30 kilométeres óránkénti sebességkorlátozás lép életbe a jövőben – jelentette be a döntést Leber Ferenc, Paks alpolgármestere, a 7-es körzet önkormányzati képviselője, aki keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a döntés lakossági vélemények alapján született.

Leber Ferenc, Paks alpolgármestere. Fotó: Molnár Gyula

A Vácika utca, illetve az abból nyíló közök, a Neumann János, a Kandó Kálmán és a Puskás Tivadar utca lakóihoz szeptember közepén juttatták el a szavazólapot, az összesen hatvan háztartásba kiküldött felmérésben több kérdés szerepelt. Elsőként, hogy az illető indokoltnak tartja-e a Vácika utca jelenlegi forgalmi rendjének bármilyen további szigorítását, másodikként az szerepelt, hogy egyetért-e azzal, hogy a Vácika utca csatlakozási pontjain 30 kilométeres óránkénti sebességkorlátozó táblát helyezzenek ki, a harmadik kérdés arra kereste a választ, hogy az ott lakók indokoltnak tartják-e itt további forgalomkorlátozó, úgynevezett fekvőrendőr kihelyezését.

Felülvizsgálják a meglévő három fekvőrendőrt, mivel azokat túl magasnak találják az ott élők. Fotó: Molnár Gyula

A hatvan érintett háztartásból húsz családtól érkezett válasz. A beérkezett válaszok és a korábbi lakossági fórumon elhangzottak figyelembevételével a paksi testület hamarosan arról dönt majd, hogy az energiaháztól az Ürgemezei lehajtóig terjedő útszakaszon 30 kilométeres óránkénti sebességkorlátozó táblákat, valamint további fekvőrendőröket helyeznek ki az utcába, mindezt önkormányzati forrásból, azonban az utóbbiakat a lakosoknak egyedileg kell majd kezdeményezniük – tájékoztatott az alpolgármester. Leber Ferenc sajtótájékoztatóján azt is jelezte, hogy felülvizsgálják a meglévő három fekvőrendőrt, mivel egyes észrevételek alapján azok túl magasak.

Az alpolgármester jelezte, hogy az említett, 30 kilométeres sebességkorlátozás csak a Vácika utcára vonatkozik, az abból nyíló utcaszakaszokon már kint van a lakó-pihenő övezet tábla, vagyis ott 20 kilométeres óránkénti sebességkorlátozás vonatkozik az arra közlekedőkre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában