Gondatlanság

2023.10.17. 20:20

Szeméttel borítják be a Balaton-partot a turisták minden évben

Somogyban keletkezik a legtöbb hulladék a Teir rendszer 2021-es adatai szerint. A legtöbb szemetet termelő települések országos toplistájába bekerült Zamárdi, Balatonmáriafürdő és Balatonfenyves is. A polgármesterek az elmúlt években jelentősen felpörgött balatoni turizmussal magyarázzák az adatokat.

Teol.hu

Fotó: Lang Robert

Somogy termeli a legtöbb hulladékot az országban, Pest környéke csak utánunk következik. Az öt legtöbb hulladékot termelő település között rögtön a második helyen van Balatonmáriafürdő, ahonnan a 2021-es adatok alapján 1368 tonna szemetet szállítottak el. 

Ez azt jelenti, hogy 1620 kilogramm szemetet termelt egy lakó tavalyelőtt, csakhogy az állandó lakosokra vetítve jön ki a számítás, ami Galácz György polgármester szerint hibás adat. – Több mint 3200 ingatlan található Balatonmáriafürdőn, amely nyilvánvalóan jóval több nyaralót jelent, mint a 844 bejelentett állandó lakos – mondta a polgármester. Felhívta a figyelmet, a nyári időszakban jóval többen tartózkodnak a településen, mint amennyien állandó lakhelyüknek választották Balatonmáriát.

A teljes cikket a Sonline.hu oldalon találja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában