Lelki egészség

2023.10.27. 18:37

Szombaton zár a Mesekonferencia

A Magyar Mentálhigiénés Szövetség, a Mentálhigiénés Műhely és a Magyarországi Német Színház szervezésében október huszonnyolcadikán zárul a kétnapos Mesekonferencia, amelynek Szekszárd ad otthont.

Brunner Mónika

Az egész életünket végigkísérik a mesék

Fotó: Mártonfai Dénes

A szombati napon workshopokkal és előadásokkal is folytatódik a rendezvény az Illyés Gyula könyvtárban. 

Mint arról Pócs Margit, a Mentálhigiénés Műhely elnöke elmondta, a szombati napon két műhelymunka keretében építkeznek tovább. Az egyikben Tancz Tünde tanácsadó pedagógus- mesekutató vezetésével közelítenek a mesékhez. A másik műhelyben többek közt depresszió elleni kampányról lesz szó. 

– Azért Élet Mesék a konferencia címe, mert életünket végig kísérik a mesék, és életünk minden szakaszában nagyon fontos szerepet töltenek be a igazi mesék – mondta. A központi mondanivalója a konferenciának tehát a mese, mert annyira elérhető lenne mindenki számára, és sokat tudna segíteni az életünk folyamán, hogy igazán üdvözítő lenne, ha élnénk ezzel a fantasztikus kinccsel, amely egyidejű az emberiség történelmével – tette hozzá.

Pócs Margit
Fotó: Mártonfai Dénes

A Mentálhigiénés Műhely az egyéni , a személyre szabott és a közösségi lélekvédelemmel foglalkozik, és leginkább a megelőzéssel. Szeretnék elkerülni, hogy bárki olyan állapotba kerüljön, amikor megbillen az egészsége. 

– Tudjuk azt, hogy a testi-fizikai egészségnek elsődleges kiváltója mindenkor a lelki egészség – egyensúlyunk megbomlása – hangsúlyozta Pócs Margit.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában