Névadó ünnepség

2023.10.21. 10:40

Megtiszteltetés a családnak, hogy Tóth Ferenc nevét viseli a faddi sportcsarnok

Tóth Ferenc nevét viseli péntektől a faddi sportcsarnok. A település szülötte, egykori polgármestere, országgyűlési képviselő, kormánymegbízott a sport elkötelezett híve volt. A nemzeti ünneppel egybekötött névadóval örök emléket szerettek volna állítani neki.

Révészné Hanol Erzsébet

Fotó: Kiss Albert

A három éve elhunyt politikusról Bordács József polgármester emlékezett meg, felidézve, hogy a létesítmény épp Tóth Ferenc polgármestersége alatt épült meg. Fiatalkorában kézilabdázott, később teniszezett, emellett minden jelentős vármegyei sporteseményen jelen volt, szurkolt.

Közgazdaságtudományi egyetemet végzett, dolgozott a faddi termelőszövetkezetben, a helyi nevelőotthonban és Szekszárdon, a KÖJÁL-nál is. 1990 és 1994 között Fadd polgármestereként, 1994 és 1998 között a község alpolgármestereként tevékenykedett. 1998 és 2014 között Paks és térsége országgyűlési képviselője, 2011 és 2014 között Tolna megye kormánymegbízottja volt. Hosszú küzdelem után, 2020 decemberében a Covid szövődményei következtében hunyt el. Tavaly döntött úgy a faddi képviselő testület, hogy róla nevezik el a sportcsarnokot, ezzel is megköszönve alázatos, fáradhatatlan munkáját, amellyel szülőfaluját és a vármegyét szolgálta.

Az ünnepségen felszólalt Tóth Ferenc özvegye, Deák Erzsébet is. Köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik tettek azért, hogy néhai férje nevét viselje a létesítmény. Mint mondta, öröm és megtiszteltetés ez a családjuk számára, és azt kívánta, legyen a sportcsarnok sok-sok vidám és jó hangulatú sportesemény, összejövetel helyszíne. Használják minél többen testi-lelki egészségük épülésére.

A névadó ünnepség után az 1956-os forradalom hőseiről emlékeztek meg Faddon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában