Tizenötmillió búzaszem

2023.10.21. 11:19

Zsikó Zoltán a Magyarok Kenyere nagykövete

Zsikó Zoltán Arany Páva-díjas Szekszárdon született népdalénekes, a Tolna Vármegyei Közgyűlés alelnöke és a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ ügyvezetője a választott nagykövete a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem jótékonysági programnak.

Brunner Mónika

Zsikó Zoltán a nagykövete. Fotó: Facebook

"Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy idén is a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem jótékonysági program nagykövete lehetek, amelynek előrehaladásáról egyeztettünk Vendégh Edit vármegyei elnök asszonnyal és munkatársaival a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna Vármegyei Igazgatósága irodájában. Idén 6,5 tonna lisztadomány érkezett a Tolna vármegyei gazdák jóvoltából, amiért hatalmas köszönet illeti meg őket. 

Hálásan köszönjük továbbá a Dunaföldvári malomnak, hogy támogatta a program megvalósulását! Az adomány ez évben is rászoruló családokhoz, civil szervezetekhez kerül majd, amelyről a későbbiekben részletes tájékoztatást adunk!" – írta közösségi oldalán Zsikó Zoltán. 

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) honlapján szerepel, a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása. 

Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyar lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezeteknek - határainkon innen, de határainkon túl is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában